Hüzün Yücel tarafından 08.10.2025 10:50 tarihinde yayınlandı.

4. Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi kapsamında Muratbey sponsorluğunda düzenlenen “Çocuklar Peynirle Beslenecek Sağlıklı Nesiller Yetişecek” başlıklı workshop’ta, çocukların süt ürünleriyle beslenmesinin önemi ve peyniri sevdirecek yaratıcı yöntemler konuşuldu.

Etkinlikte konuşan Muratbey İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Gülnur Uluğ, Ar-Ge merkezlerinde çocukların damak tadına uygun, aynı zamanda eğlenceli peynirler geliştirdiklerini söyledi. Uluğ, “Çocukların eliyle tutabileceği, oynayabileceği formda peynirler ürettik. Kalsiyum değeri yüksek, D vitaminiyle zenginleştirilmiş ürünlerimizle peyniri çocuklar için hem sağlıklı hem keyifli hale getirdik. Burgu, Topi ve Misto gibi çeşitler bu anlayışın ürünü” dedi.

Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu ise peynirin kazein proteini ve kalsiyum açısından zengin olduğunu belirterek, “Süt ürünleri büyüme hormonunu destekler, kemik gelişimi için vazgeçilmezdir. Peynirin pastörize olması, az tuzlu ve D vitaminiyle zenginleştirilmiş olması önemlidir” ifadelerini kullandı.

Panelin moderatörlüğünü gazeteci Gürkan Akgüneş üstlenirken, içerik üreticisi Sibel Demirören çocuklara yönelik peynirli sağlıklı tarifler hazırladı. Etkinliğin sonunda katılımcılara Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Dairesi Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber tarafından teşekkür plaketleri verildi.

Benzer İçerikler

Velonga Haber Yazılımı ile hazırlanmıştır.